Personalehåndbogen er et vigtigt værktøj

Hvad er en personalehåndbog
Spilleregler for virksomheden

 

Det er nemmere at spille sammen, hvis alle spiller efter de samme regler. Personalehåndbogen definerer de spilleregler, der er i jeres virksomhed. 

Selvom I har en overordnet overenskomst, er det en god idé at få klarlagt hvilke retningslinjer der gælder på arbejdspladsen.

Nogen regler kan være lovbestemte, mens andre kan være vedtaget i den enkelte virksomhed. 

Personalehåndbogen skal være et overskueligt opslagsværk til dine medarbejdere, så de har kendskab til reglerne og normer på arbejdspladsen, og ved, hvilken konsekvenser der kan være som følge af en overtrædelse.

I vælger selv om personalehåndbogen skal printes på papir eller være tilgængelig på jeres intranet, i en app eller anden digital løsning. 

 

Gode inputs
til personalehåndbogen

Hvilke elementer der skal være i jeres personalehåndbog, er stortset op til jer.

Der er, ifølge rygeloven, krav om at alle virksomheder skal have en rygepolitik, og det giver god mening at den findes i personalehåndbogen.

Retningslinjer for sygdom og fravær sikrer at der er klare linjer for den sygdomsramte, kollegaerne og den nærmeste leder ved langtidssygemeldinger f.eks. i forbindelse med stress.

Hvilke regler skal gælde ved brug af euforiserende stoffer eller alkohol i arbejdstiden?

Måske tænker du, at det giver sig selv.

Men når du synliggør konsekvenserne ved overtrædelse af reglementet i personalehåndbogen, er der ikke noget at tage fejl af.

I mange virksomheder bruges personalehåndbogen som et opslagsværk, der også kan indeholde regler omkring barsel, IT-brug, feriedage og overarbejde.

Spar på spørgsmålene
Så kan du bruge tiden på noget andet

 

Med en opdateret personalehåndbog slipper I for, at svare på de samme spørgsmål igen og igen. Samtidig ved I, at alle medarbejdere får det samme, entydige svar. Hver gang.

Så er der ikke noget at være i tvivl om. 

Når I modtager nye medarbejdere sender det et professionelt signal, at kunne udlevere en gennemarbejdet personalehåndbog på den første arbejdsdag. 

Din nye medarbejder kan finde svar på de mest gænge spørgsmål i personalehåndbogen, mens du kan slappe af og tage det helt roligt

– Der er nemlig ikke nogen informationer, du har glemt at give. 

 

/ “Hertil og ikke længere – en personalehåndbog skaber klarehed over regler og konsekvenser” /

Lene K. Lebeck – ejer